2008 р. Реконструкцію Вірменського собору у Львові так і не розпочали

Дата: 26.08.2008

Депутат львівської міської ради Вардкес Арзуманян публічно звертається до управління капітального будівництва Львівської міської ради з вимогою проконтролювати роботи з реконструкції комплексу Вірменського собору. Цьогоріч тендер на реконструкцію Вірменського комплексу виграла компанія «Верховина», яка, проте, за інформацією депутата, дотепер не розпочала робіт. Про це сьогодні, 26 серпня, ЗІК повідомила прес-секретар Координаційної наглядової ради з питань реставрації та реновації ансамблю Вірменської вулиці Ольга Ігнатова.

На реставраційні роботи комплексу Вірменського Собору з бюджету розвитку міста на 2008 рік виділено 1 млн грн. І ще 1 млн грн має надійти з субвенцій держбюджету. Усі роботи з освоєння виділених коштів мають закінчитися до початку холодів та осінніх дощів.

«Мене непокоїть те, що фактично «Верховина» досі не проводить робіт. Лишень кілька будівельників вже кілька місяців не злазять з даху дзвіниці. Я розумію, що роботи з міддю, якою має покриватися цей дах, є дуже дорогими, відтак, можна на них «використати» усі отримані кошти. Проте, згідно з проектним завданням, за ці кошти фірма мала би закінчити роботи по дзвіниці, а також почати роботи з реконструкції даху та фасаду собору», – каже Вардкес Арзуманян.

«Мені видається, що вже настав час для УКБ звернутися до КРУ та інших контролюючих органів з проханням перевірити як «Верховину», так і «Ренесанс-стиль», оскільки, за моєю інформацією, саме будівельники «Ренесанс-стилю», всупереч указові міського голови, провжують роботи на даху дзвіниці», – пояснює депутат.

Нагадаємо, що за поданням Вардкеса Арзуманяна в грудні минулого року з’явилося розпорядженням міського голови про розірвання угоди з фірмою «Ренесанс-стиль», яка неякісно виконувала роботи з реконструкції дзвіниці комплексу Вірменського собору.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»