2011 р. Цьогоріч у Вірменській церкві Львова продовжать реставрацію розписів Розена

Дата: 15.04.2011

У Вірменській церкві, що у Львові, цьогоріч продовжать реставрацію розписів Яна Розена, цього разу на частині західної стіни храму. Про це 14 квітня на прес-конференції повідомила начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко. За її словами, консервація і реставрація (оскільки там є частково втрачений малюнок) проходитиме за кошти Польщі.

Як зазначив журналістам представник Міністерства культури та національної спадщини Республіки Польща Міхал Міхальскі, на реставрацію стінопису Яна Розена буде виділено 119 тис. злотих (станом на сьогодні це 345 100 грн). Це не перший стінопис відреставрований за кошти Польщі.

«Вірменська катедра – унікальна. Таких унікальних зразків немає у Європі», – так пояснив фінансову підтримку Польщі у реставрації Вірменської церкви Міхал Міхальскі.

За словами Лілії Онищенко, також за кошти польської сторони відреставрують розп’яття, що було над входом у церкву, а тепер демонтовано. У міському бюджеті Львова передбачено лише кошти – 300 тис. грн – на зовнішні роботи: два внутрішні дворики, зокрема і той, який з’єднує вул. Вірменську із вул. Лесі Українки, з реставрацією пам’ятної колони Святого Христофора.

Джерело: ZAXID.NET