2008 р. У Львові вандали знищили хрест перед Вірменським собором

Дата: 31.03.2008

Цими вихідними, 29-30 березня, у Львові вандали зруйнували дерев’яний хрест перед входом до Вірменського собору та обписали фасад церкви. Про це сьогодні, 31 березня, ЗІК повідомила прес-секретар Координаційної наглядової ради з питань реставрації та реновації ансамблю Вірменської вулиці Ольга Ігнатова із посиланням на настоятеля Вірменського собору о. Тадеоса.

Як йдеться у повідомленні, депутат Львівської міської ради Вардкес Арзуманян звернувся в управління охорони історичного середовища Львівської міської ради, аби їхні працівники зафіксували факт знищення пам’ятки, а також забрали хрест з приміщення церкви. За словами о. Тадеоса, до нього вже приходив експерт з управління, який заявив, що готовий запропонувати вірменам людину, яка цей хрест реставрує. Щоправда, за кошти громади.

За словами Вардкеса Арзуманяна, заяви в міліцію з проханням посилити охорону проходу з вул. Лесі України до вул. Вірменської писали вже неодноразово.

«У цьому проході постійно збирається молодь, поведінка якої, м’яко кажучи, є не зовсім коректною. Ми не вважаємо, що дії вандалів скеровані саме проти Вірменського собору. Якби на цьому місті була інша християнська святиня, то постраждала би вона. Сподіваюся, що нове керівництво міліції зверне увагу на охорону пам’яток архітектури. Зрештою, правоохоронці мають спеціально відведені місця, де стоять машини державної служби охорони. Ці місця можна облаштувати біля церков, і в такий спосіб убезпечити святині від вандалізму», – наголосив Вардкес Арзуманян.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»