2011 р. У Львові відновлюють комплекс Вірменської церкви

Дата: 24.03.2011

Цього року у Львові триватимуть роботи з відновлення комплексу Вірменської церкви. Зокрема, заплановано впорядкувати двір, який з’єднує вул. Вірменську та вул. Лесі Українки, відреставрувати пам’ятну колону з фігурою святого Христофора та провести гідроізоляцію фундаменту церкви. Про це ZAXID.NET повідомили в прес-службі Львівської міської ради.

«Впродовж трьох останніх років проводяться реставраційно-відновлювальні роботи комплексу Вірменської церкви за кошти міського бюджету та Міністерства культури і національної спадщини Польщі. В 2009 році за міські кошти реставрували дзвіницю, у 2010 році – фасади церкви та огорожі з брамами. Цього року запланували провести впорядкування перехід з вул. Вірменської до вул. Лесі Українки з реставрацією пам’ятної колони Святого Христофора та гідроізоляцію фундаменту церкви», – повідомила начальник управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко.

Нагадаємо, що тривають роботи з реставрації унікального дерев’яного вівтаря «Голгофа». Над відновленням вівтаря працюють українські та польські фахівці.