2009 р. У Вірменському соборі Львова відновили знищений вандалами хрест

Дата: 31.07.2009

30 липня на своє місце – до входу у вірменський собор – повернувся дерев’яний хрест – пам’ятка архітектури кінця 17 ст., знищений вандалами навесні минулого року, – повідомили ZAXID.NET у прес-службі Координаційної наглядової ради з питань реставрації та реновації ансамблю Вірменської вулиці .

За словами депутата Львівської міської ради Вардкеса Арзуманяна, усі роботи з відновлення хреста тривали майже два місяці і були проведені під керівництвом львівського реставратора Юрія Островського.

“Під час роботи реставратори з’ясували цікаву деталь: ноги Ісуса Христа були абсолютно позбавлені спеціального захисту, яким при створенні було покрито весь хрест. Та, попри відсутність захисту, дерево, якому більше 200 років, в цьому місці абсолютно не було ушкоджене, а, більше того, було як нове. Думаю, якщо ми постійно торкатимемося інших львівським пам’яток, можливо, і їм не треба буде ніякого захисту і вони довше збережуться”, – зазначив депутат.