2010 р. У Вірменському дворику у Львові знайшли стінопис

Дата: 07.10.2010

Під час проведення ремонтно-реставраційних робіт у внутрішньому дворику ансамблю Вірменського собору, що у Львові, під шаром штукатурки виявили фрагмент стінопису, датованого приблизно 1862 роком. Про це ЗІКу повідомили у прес-службі Львівської міської ради. Малюнок виконаний на стіні будинку, що межує з храмом. На ньому зображено аркаду, що імітує вихід з подвір’я на вул. Краківську.

«Про ймовірність існування стінопису було відомо зі старої фотографії, однак про те, що він фрагментарно зберігся, даних не було», – зазначила начальник управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко.

На засіданні Наукової ради при управлінні охорони історичного середовища було прийнято рішення забезпечити стінопис на зимовий період, а вже у 2011 році провести його реставрацію з відтворенням втрачених фрагментів.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»