2009 р. Головний архітектор Львова в очі не бачив проекту євроготелю на пл. Міцкевича, 9!

Дата: 29.09.2009

«Матеріали громадського обговорення є невід’ємною складовою містобудівної документації», – про це начальник управління архітектури департаменту містобудування Львівської міської ради Юрій Криворучко запевнив офіційним листом у відповідь на клопотання Центру правових і політичних досліджень «СІМ» провести громадські слухання проекту майбутнього відновлення втраченої пам’ятки архітектури.

Нагадаємо, оскільки власник ділянки, директор ТзОВ «Центр розвитку нерухомості» Роман Шпирка заявив, що у публічному обговоренні проекту не вбачає потреби, то стурбований ЦППД «СІМ» в особі координатора моніторингу державних пам’яткоохоронних програм Ярини Ясиневич клопотав про неодмінне влаштування громадських слухань проекту.

Юрій Криворучко запевнив, що робочу документацію на будівництво готельно-адміністративного комплексу на пл. Міцкевича,9 управління архітектури буде розглядати з врахуванням результату громадських слухань, вимог Управління охорони історичного середовища ЛМР та Державної служби з питань охорони культурної спадщини, дотримуючись при цьому чинного законодавства.

«Листом № 5-7603/2401 від 20.07.2009 ТзОВ «Центр розвитку нерухомості» було надано роз’яснення про те, що відповідно до Постанови Кабінету Міністрів від 20 травня 2009 р №489 «Про затвердження порядку надання вихідних даних про проектування об’єктів містобудування» та Закону України зі змінами від 15 квітня 2009 р. «Про планування та забудову територій» було змінено порядок оформлення вихідних даних на проектування та процедур погодження робочої документації.

Відповідно до ст. 30. 5 «Проведення громадських слухань. Розгляд пропозицій (зауважень) громадськості» Закону України «Про планування та забудову територій» затвердження проектів містобудівної документації без їх громадського обговорення забороняється, а матеріали громадського обговорення є невід’ємною складовою містобудівної документації.

Територія, на якій передбачено будівництво, входить в межі історичної забудови, внесеної до списку всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО та історико-архітектурної заповідної території. Відповідно до вимог чинного законодавства ТзОВ «Центр розвитку нерухомості» зобов’язано звернутися в управління «Секретаріат ради» за проведенням громадських слухань.

Тільки з врахуванням результату громадських слухань, вимог управління охорони історичного середовища та Державної служби з питань охорони культурної спадщини України до забудови ділянки управління архітектури буде розглядати робочу документацію на будівництво готельно-адміністративного комплексу на пл. Міцкевича, 9.

Одночасно повідомляємо, що на даний час в управління не надходили звернення від ТзОВ «Центр розвитку нерухомості», щодо погодження проектної документації», – йдеться у листі начальника управління архітектури Юрія Криворучка.

До слова, директор ТзОВ «Центр розвитку нерухомості» Роман Шпирка заявляв, що ескізний проект поданий на погодження у міськраду.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»