Мечникова вул.

Вулицю Личаківську з вул.Левицького сполучає вулиця Мечнікова, названа так 1945 року на честь українського мікробіолога Іллі Мєчнікова (1845-1916). У середині XIX століття вулиця називалася Цвинтарна, бо пролягала неподалік Личаківського цвинтаря, а з 1871-го – святого Петра, тому що виходила до церкви святих Петра і Павла. Забудова вулиці – в стилі віденського класицизму та радянського конструктивізму. Західна сторона вулиці від Пекарської до Личаківської до 1939 року була практично незабудованою. Навпроти між Личаківським цвинтарем і вулицею Кутовою 1974 року спорудили військовий меморіал (Марсове поле) з похованнями 3800 радянських вояків, які загинули під час Другої світової війни в боях із підрозділами УПА до середини 1950-х. За польських часів на цьому місці стояли два будинки, які потім розібрали. Віршований напис на стіні меморіалу на честь радянських вояків ліквідували в часи української незалежності.

П’ятиповерхові гуртожитки Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, збудовані в 1960-х, – під № 10 і № 12.

У будинку № 14 розміщено приймальне відділення інфекційної лікарні.

Під № 16 міститься військова частина з п’ятиповерховим житловим будинком початку ХХІ століття.