Мучна вул.

Від вул.Ніжинської до вул.Личаківської тягнеться вулиця Мучна, яка має цю назву від 1871 року на честь традиційного промислу мешканців Личакова. До того вона була Личаківською Бічною. Частина вулиці, здебільшого незабудована до 1930-х років, носила назву Нижнє Корсо та виходила наскрізно на вулицю Лисенка (Куркову) в тому місці, де нині стоять будинки № 4 та № 6 вулиці Лісної. Вулиця має переважно двоповерхову забудову в стилі конструктивізму 1930-х років за винятком двоповерхових будинків барачного типу, збудованих за радянської влади у 1950-х.

У житловому будинку № 13 за польських часів була пекарня Залєвського.

Під № 32 міститься Львівська кераміко-скульптурна фабрика, яка має забудови радянського часу кінця 1960-х років.

Вулицю Мучну з вул.Личаківською сполучає вулиця Збаразька, названа так 1992 року. З 1898-го вона мала назву Бічної, під час німецької окупації називалася Драгоманівґассе на честь Михайла Драгоманова, а з 1963 року – Ульянової, на честь сестри Владіміра Лєніна, яка під час Першої світової війни бувала у Львові. Поряд із декількома старими та новітніми особняками вулиця здебільшого має оригінальну двоповерхову забудову барачного типу початку 1950-х років.

Джерело: “”, 6 квітня 2007 року, № 61 (1112)

Паралельно до Мучної від Личаківської догори на північ іде тупикова вулиця Козланюка, названа так 1966 року на честь Петра Козланюка, українського галицького письменника (1904-1965). Із 1913 року вона називалася Війтівською, під час німецької окупації – Грінченкоґассе на честь українського літературознавця, а за радянських часів із 1946-го була Маріупольською.

Вулиця має житлову забудову в стилі конструктивізму другої половини 1930-х років.

Під № 17 у будівлі 1950-х років міститься Художньо-виробничий комбінат.