Мишуги вул.

Вулицю Тернопільську з парком “Залізна Вода” єднає вулиця Мишуги, названа так 1993 року на честь видатного українського співака Олександра Мишуги (1853-1922). Із 1933-го мала назву Поморська, з 1977-го – Великановича на честь західноукраїнського комуніста-інтернаціоналіста, учасника громадянської війни в Іспанії 1936 року. В житловому будинку № 1 за радянських часів працював магазин “Продтовари”. Під № 3 від часів СРСР була міська бібліотека № 36, зараз тут бібліотека для дітей № 3. У будинку № 5 із радянських часів міститься магазини “Продукти”. Неподалік парку зберігся пам’ятник Великановичу 1982 року.

Забудова вулиці: одно- і двоповерховий польський конструктивізм 1930-х, три-чотири-п’ятиповерховий конструктивізм 1960-х, дев’ятиповерховий 1970-х і нові забудови 1990-х.

Джерело: “”, 28 вересня 2007 року, № 173 (243)