Мушака вул.

Вул.Свенціцького з вул.Ярославенка сполучає вулиця Мушака, названа так 1991 року на честь львівського філолога і перекладача Юрія Мушака (1904-1973). Також у різні часи була частиною вулиць Двєрніцького, Бадґассе, Інститутської та 30-річчя Перемоги.

У будинку № 54 за Польщі був санаторій для душевно хворих доктора Святковського, від радянських часів тут міститься терапевтичне відділення 4-ї міської клінічної лікарні.

Забудова вулиці: сецесія і конструктивізм.

Вулицю Мушака з вул.Франка з’єднує вулиця Дібровна, названа так 1993 року. До 1871-го вона мала назву площа Ундеркі, з 1871-го – Лукевича на честь радника львівського магістрату кінця XVIII – першої половини ХІХ століть Яна Антонія Лукевича, мецената цієї околиці, за часів німецької окупації називалася Капелленвеґ, з 1946-го – Дібровська.

Забудова: віллова двоповерхова в стилі конструктивізму, є сучасні будинки 2000-х років.

Джерело: “”, 21 листопада 2008 року, № 172 (480)