2008 р. У Львові вигрібають із землі археологічну знахідку і вивозять на смітник

Дата: 14.09.2008

Самоскиди і крани розбирають історичні пивниці будинку № 9 на пл. Міцкевича, де колись містилася Львівська організація Національної спілки художників України (НСХУ), – про це 12 вересня повідомив кореспондент ЗІКу. Робітники, які працюють на обгородженій ділянці, де містяться підвали будинку, що й тепер належать НСХУ, не пускають на територію ані членів, ані керівництво спілки художників, ані представників преси, мотивуючи свої дії наказом начальства.

На прохання прокоментувати, хто і навіщо розбирає історичні пивниці, охорона відповідає, що офіційні коментарі її начальство надасть завтра. Утім завтра археологічного об’єкта вже може на цій ділянці не бути, адже роботи не припиняються вже четвертий день.

Голова ЛОО НСХУ Олег Микита скерував звернення до Прокуратури та СБУ з проханням припинити незаконне руйнування пам’ятки та нищення власності Спілки художників. Олег Микита сподівається також швидкої реакції від управління охорони історичного середовища Львова та управлянні охорони культурної спадщини Львівської облдержадміністрації, яке очолює Василь Іванівський під керівництвом якого свого часу було досліджено цей археологічний об’єкт.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»