Міцкевича пл.

Розмір зображення: 800:600 піксел

Прибутковий будинок Й.Шпрехера (пл.Міцкевича, 8) споруджено в 1912 – 1921 рр. (архіт.Ф.Каслер). На той час він був найвищим у місті.

У будинку № 8 за часів Польщі містилися консулати Угорщини та Румунії, Французько-карпатське нафтове товариство, магазин жіночого готового одягу Акера і Бланка, магазин металевих виробів Апштейна, магазин “Парфуми, фарби і фотографічне приладдя” Лопушанського, аптека Стенселя і Загальна Книгарня, за часів СРСР від 50-х років там працював магазин “Хірургія” і низка книжкових магазинів: “Політична Книга”, “Дружба”, “Навчально-педагогічна література”, “Мистецтво”. Зараз тут Будинок Книги, аптека, “Мегабанк”, радіостанція “Радіоман”.

Джерело: “”, 26 червня 2008 року, № 90 (398)

Під № 1 по вул.Театральній за Польщі була комісійна торгівля текстильними товарами Абрама Брауна, магазин дитячого одягу “Рай дитини” та магазин квітів Кшижевського, за радянських часів тут у 1950 роки облаштували магазин меблів, а згодом – крамницю “Поезія”, яка існує донині.

Джерело: “”, 2 лютого 2007 року, № 17 (87)

2007 р. Фрагмент 4-5-го поверхів