Будинок (№ 6 – 7)

Будинок (№ 6 – 7)

Розмір зображення: 800:600 піксел

Будинок (пл.Міцкевича, 6-7) споруджений в 1909 р. (архіт.К.Майредер). Він прикрашений скульптурними алегоріями достатку і комерції.

У будинку № 6/7 за польських часів функціонувала кав’ярня “Де Ля Пе” Ляндеса, в часи СРСР це був ресторан “Москва”, від часів незалежності з 2000-х років – нічний клуб “Спліт”. За Польщі тут також розташовувалося будівельне підприємство Майблюма, кантор обміну Шютца, фотоательє “Флора”, ювелірний магазин Рапса, магазин взуття Кшишковського, крамниця тканин Слонєвського, оптика Айхлера і магазин чоловічого готового одягу Гіршшпрунґа, від повоєнних часів тут були кафе і шашлична, згодом, від 1960-х років, – популярна в місті “Пиріжкова”, кінотеатр імені Лесі Українки (до 1939 р. – кіно “Утіха”, від 2007 р. – кінокафе “Люм’єр”). За часів СРСР у цій будівлі також містився облфінвідділ і обласний відділ торгівлі, магазини “Подарунки”, жіночого взуття і “Трикотаж”, зараз тут працює салон ювелірних виробів “Ва-Ва”, мобільний магазин, крамниця одягу “Села”, видавництво “Літопис УПА”, Асоціація українських правників і банк “Супермаркет кредитів”.

Джерело: “”, 26 червня 2008 року, № 90 (398)