Мельника вул.

Вулицю Чупринки з вул.Антоновича з’єднує вулиця Мельника, названа так 1992 року на честь лідера поміркованого крила Організації Українських Націоналістів Андрія Мельника (1890-1964). Від 1863-го вона мала назву Кшижова бічна, від 1898 року – Шимоновичів на честь львівської родини вірменського походження (Шимон Шимонович (1558-1629) – відомий львівський поет епохи Ренесансу), 1945-го – епізодично Раскової на честь радянської льотчиці часів Другої світової, від 1946 р. – Черняховського на честь радянського воєначальника часів Другої світової.

У будинку № 1/3 за Польщі містилася XI математично-природнича гімназія імені Снядецьких, від повоєнних часів це – середня школа № 17 із російською мовою навчання, тоді тут також була середня школа робітничої молоді № 2. Нині це – середня школа № 17.

У житловому будинку № 2 у 1950-х містилася початкова школа № 65 із російською мовою навчання.

У будинку № 14-а від повоєнних часів працює перукарня, а також диспетчерський пункт з обслуговування ліфтів.

На місці палацу ігрових видів спорту “Спартак”, який спорудили 1986-го (№ 18) від повоєнних часів був спортивний майданчик добровільного спортивного товариства “Спартак”. Нині це – палац спорту “Україна”. У цьому приміщенні також розмістили спортивний магазин “Інтератлетика” та гриль-бар. Від кінця 1980-х приміщення використовують як концертний і виставковий зал.

У житловому будинку № 21 у 1950-х була гідрометеослужба. Забудова вулиці: сецесія, конструктивізм, нові забудови 2000-х років.

Джерело: “”, 30 листопада 2007 року, № 218 (288)

Вулицю Барвінок із вулицею Мельника з’єднує вул. Квітнева, названа так 1950 року. Від 1913-го вона називалася Чвартаків на честь військового підрозділу, що брав участь у листопадовому повстанні 1830-1831 років, у часи німецької окупації Шляґетерштрассе.

Чотириповерховий житловий будинок № 1 споруджено наприкінці 1950-х, чотириповерхові житлові будинки № № 3 та 5 – на початку 1960-х.

Забудова – польський конструктивізм 1930-х і радянський 1950-1960-х.

Джерело: “”, 15 червня 2007 року, № 101 (1352)