М

Михайла Кравчука вул.

Вулицю Чернігівську з вул.Чехова сполучає вулиця Кравчука, названа так 1992 року на честь визначного українського математика та громадського діяча Михайла Кравчука (1892-1942), репресованого й закатованого комуністичним режимом.

Із 1906-го вона мала назву Боніфратрів на честь шпиталю ордену боніфратрів (тепер – військовий шпиталь), за часів німецької окупації – Бармгерціґебрюдерґассе, що є перекладом значення “боніфратри”, тобто “милосердні брати”, з 1946-го – Ціолковського на честь Константіна Ціолковского (1857-1935) – російського вченого, основоположника космонавтики. Забудова вулиці здебільшого сецесійна. З боку вулиці Кравчука є вхід і в’їзд до Центрального військового клінічного шпиталю, який має адресу Личаківська, 26.

Джерело: “”, 1 червня 2007 року, № 91 (161)

Житловий будинок (№ 12) (+)
Будинок (вул.М.Кравчука, 14) пам’ятний тим, що тут довгий час мешкав академік М.С.Возняк (1881 – 1954). 	У будинку № 14 за польських часів була…