Морозенка вул.

Вулицю Марка Вовчка з вул.Ярослава Мудрого з’єднує вулиця Морозенка, названа так 1950 року на честь корсунського полковника, сподвижника Богдана Хмельницького Станіслава Морозенка. Від 1929-го вона називалася Дембінського, в часи німецької окупації – Федакгассе на честь видатного діяча українського національного руху в Галичині Степана Федака (1861-1937). П’ятиповерховий житловий будинок № 5 збудовано у 1980-х роках. Забудовано вулицю здебільшого у стилі конструктивізму 1930-х років. Від Морозенка на південь відходить тупикова вулиця Кооперативна, названа так 1930 року. Забудова: польський конструктивізм 1930-х років.

Вулицю Городоцьку з вул.Морозенка сполучає вулиця Одеська, названа так 1946 року. Від 1892-го вона називалася Бочковського на честь польського медика, професора Фелікса Бочковського (1804-1855), у часи німецької окупації – Рогатинськаґассе на честь українських міщан Львова. У будинку № 13 від часів СРСР розташований дільничний пункт міліції. Забудова вулиці: класицизм, польський конструктивізм 1930-х і радянський 1960-1970-х.

Джерело: “”, 8 лютого 2008 року, № 17 (325)