2009 р. Київрада відхилила протест Генпрокуратури щодо передачі Спаса на Берестові…

2009 р. Київрада відхилила протест Генпрокуратури щодо передачі Спаса на Берестові Московському патріархату

Дата: 06.04.2009

Київрада відмовилася скасувати своє рішення від 2 жовтня 2008 року про передачу церкви Спаса на Берестові від Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі Української православної церкви Московського патріархату на вимогу Генпрокуратури. Про це йдеться в рішенні Київради, повідомляють “Українські новини”.

Цим рішенням Київрада відхилила протест Генпрокуратури, який вимагає скасувати передачу церкви для богослужінь. У своєму протесті Генпрокуратура зазначала, що Києво-Печерський заповідник перебуває в сфері управління Міністерства культури й туризму, тому Київрада не вповноважена розпоряджатися майном заповідника.

Генпрокуратура також підкреслювала, що Держслужба національної культурної спадщини не погоджувала питання відчуження церкви Спаса на Берестові.

Київрада відхилила протест, зазначивши, що вона вповноважена розпоряджатися майном, яке перебуває в комунальній власності. Крім того, Київрада вказала на те, що Свято-Успенська Києво-Печерська лавра має можливість виконати комплексну реставрацію церкви для її відтворення як пам’ятника національного значення.

Як відомо, 2 жовтня 2008 року Київрада передала церкву Спаса на Берестові від національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі УПЦ МП.

Джерело: “Українська правда – Київ”