2011 р. У Софії Київській бояться повторення долі Лаври

Дата: 16.02.2011

Із заповідника “Софія Київська” можуть виселити музеї. А у самому соборі почне правити служби одна із конфесій. Такі побоювання, щодо подальшої долі заповідника висловлюють експерти. За їхніми словами, це може призвести аж до виключення заповідника зі списку пам’яток ЮНЕСКО. Стан збереження “Софії Київської” та Києво-Печерської лаври міжнародна організація має перевірити уже у червні. Нагадаємо, 13 лютого, попри протести киян і працівників заповідника, “Софія Київську” передали у підпорядкування Міністерства культури.

Сергій Кролевець, голова всеукраїнської асоціації музеїв наголошує: “Занепокоєння велике, занепокоєність виправдана. На мій погляд, це перший крок до того, щоб Софія Київська була передана одній із конфесій. Сьогодні вже заявила директор Національного заповідника “Софія Київська” про те, що вона подасть у відставку. Вона зараз на лікарняному, після виходу із лікарняного вона працювати не буде”. Про це повідомляє 5 канал.

РІСУ