2009 р. Софійський собор частково відреставрують

Дата: 24.06.2009

Національний заповідник “Софія Київська” вирішив провести ремонтно-реставраційні роботи на фасадах Софійського собору. Про це заявив перший заступник генерального директора заповідника Вадим Кириленко, пише Київ.proUA.com з посиланням на “Українські новини”. “Цього року почнемо і в наступному закінчимо… Це регламентні реставраційні роботи, вони проводяться раз у 10 років”, – сказав Кириленко.

За його словами, ці роботи передбачають оновлення фарбування фасадів, карнизів і пілонів. Їх загальна вартість складе близько 1 мільйона гривень. Кириленко відзначив, що заповідник планував також відновити позолоту на куполі собору в 2009 році, проте фінансування на ці цілі не було передбачене в Держбюджеті, тому від нього відмовилися. Востаннє регламентні роботи на фасадах собору проводилися у 2000 році.

Тендер з вибору генерального підрядчика робіт запланований заповідником на 14 липня.

Джерело: “Українська рправда. Київ”