2007 р. В Дніпропетровську руйнують історичну пам’ятку

Дата: 21.07.2007

20-го липня представники корпорації “Даґзбері інк” почали руйнувати костел 19-го століття, який був незаконно відданий у власність цій компанії Дніпропетровською облрадою за часів керівництва цим органом сумнозвісним Павлом Лазаренком.

Зараз вони намагаються зруйнувати дах костелу попри протести місцевих католиків та громади міста. І це не зважаючи на те, що споруду визнано архітектурною пам’яткою міста! За попередньою інформацією з певних джерел в приміщенні храму теперешні власники збираються зробити звичайне казино.

Місцева католицька громада продовжує цілодобову молитву під стінами Костелу але її ніби не помічають – ні представники “Даґзбері”, ні місцева чи загальноукраїнська влада. Щодо владних органів, то протягом десятка років парафіяни зверталися і до Президента, і до Прем’єр-міністра, а також у всі можливі інстанції міста, області, країни. Жодної реакції з боку влади не було. Ніби в місті не існує цієї болючої проблеми!

Парафіяни мають велике прохання до всіх майданівців! Будь ласка, допоможіть нам в цій скрутній ситуації порушення наших базових прав.

Сьогодні в Україні йде наступ на моральні і духовні засади нашого народу. Всі небайдужі – моліться разом з нами, щоб слава Господня засяяла в цьому мільйонному місті! Хто має контакти, з журналістами, чи не байдужими представниками депутатького корпусу, або видними діячами – розкажіть їм про цю ситуацію, посилання з перебігом подій додаються!

Захистимо разом культурну і духовну спадщину нашої країни!

Джерело: Майдан-інформ