2008 р. Дніпропетровським католикам повернуть храм

Дата: 06.11.2008

За участю представників Дніпропетровської міськради, корпорації «Dugsbery» і римо-католицької парафії Дніпропетровська 4 листопада 2008 року був підписаний «Протокол про наміри відносно вирішення питання повернення будівлі римо-католицького храму». Про це ІА «Новий міст» повідомили 6 листопада в католицькій громаді.

«Найближчим часом в Апеляційному суді Дніпропетровської області повинні відбутися судове засідання щодо повернення костелу нашій парафії і укладення мирової угоди з корпорацією «Dugsbery». Термін повернення храму Римо-Католицькій Церкві буде визначений мировою угодою», – повідомив староста католицької громади Валентин Гмирко.

Варто відзначити, що Дніпропетровська міська рада взяла на себе зобов’язання виділити земельну ділянку для здійснення господарської діяльності корпорації «Dugsbery». У свою чергу корпорація зобов’язалася безоплатно передати у власність будівлю костелу римо-католицької парафії Святого Йосифа.

7 жовтня 2008 року представник американської корпорації «Dugsbery» зробив у суді заяву про бажання закінчити судову суперечку так званою «мировою угодою».

Боротьба за повернення католицького храму продовжується вже 10 років. У 1998 році Дніпропетровська облрада прийняла рішення продати храм приватній структурі. Весь цей час римо-католики Дніпропетровська прагнуть повернути храм через різні судові інстанції.

15 травня 2008 року Верховний суд України заборонив будь-які дії з ремонту, реставрації, продажу храму до закінчення судових процесів.

Джерело: РІСУ