Дніпро м

Дніпро м

Президії Центрального Виконавчого Комітету СРСР 20 липня 1926 р.: переназвати місто Катеринослав на «Дніпропетровськ», станцію Катеринослав на станцію «Дніпропетровськ» і Катерининську залізницю на «Дніпропетровську залізницю».

Верховна Рада України постановляє (11.07.2001, № 2641-III): Включити у межі міста Дніпропетровська Дніпропетровської області 14,0 гектара земель Горківської сільради, 427,7 гектара земель Новоолександрівської сільради, 57,1 гектара земель Олександрівської сільради, 107,8 гектара земель Ювілейної селищної ради Дніпропетровського району, 2048,1 гектара земель, які безпосередньо знаходяться у підпорядкуванні Дніпропетровської районної ради (в тому числі 1386,9 гектара земель, що знаходяться в межах міста Дніпропетровська), та затвердити межі міста Дніпропетровська загальною площею 40507,7 гектара.

Постанова Верховної ради України від 19.05.2016 р.: перейменувати місто Дніпропетровськ Дніпропетровської області на місто Дніпро .

Цифрова карта міста: .

Довідка у Вікіпедії:

Указ Президії ВР УРСР від 7 березня 1946 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Дніпропетровської області»: центр Йосипівської сільської Ради — хутір Олександрівка іменувати село Самарівка і Йосипівську сільську Раду, відповідно до назви її центру, іменувати Самарівська.

Йозефсталь, Йосипівка, Довге – пізніше включено до складу м. Дніпро: