2009 р. Питання про право власності на костел у Дніпропетровську знову розглядають у суді

Дата: 26.11.2009

Вищий господарський суд України 19 листопада розпочав розгляд касаційної скарги компанії «Dugsbery, Inc», яка не погоджується з рішеннями судів про визнання права власності на будівлю храму св. Йосипа в Дніпропетровську за римо-католицькою парафією.

На початку судового засідання, як інформує прес-служба римо-католицької парафії св. Йосипа, представники корпорації «Dugsbery» висловили недовіру складу суду, заявивши про бажання, щоб справу розглядали п’ять, а не троє суддів. Згідно з законодавством України це питання належить до компетенції голови суду, тому суд оголосив перерву в засіданні на один тиждень. Наступне засідання відбудеться 26 листопада о 10:45.

Юристами корпорації «Dugsbery» було складено ще чотири клопотання, серед яких – бажання залучити до участі в розгляді справи свого американського адвоката. «Дивним чином клопотання про нового американського адвоката «Dugsbery, Inc.» співпало з появою у ЗМІ інформації про те, що Павло Лазаренко залучив до свого захисту відомих американських адвокатів», – йдеться у повідомленні пре-служби римо-католицької парафії.

Окрім того, ухвалу господарського суду Луганської області, якою скасовано арешт на будівлю храму, накладений 14 серпня 2009 р., розглядають в апеляційному суді Луганської області.

Настоятель римо-католицької парафії св. Йосифа о. Казимир у зв’язку з таким розвитком подій закликав вірних та усіх людей доброї волі до молитви та підтримки.

«У середу 25 листопада запрошую приєднатися до посту на хлібі та воді за перемогу Божої справи в судах Києва та Луганська. 23-26 листопада у храмі св. Йосипа (пр. К. Маркса, 91) день і ніч триватиме молитва в цій інтенції перед Ісусом у Пресвятих Дарах», – наголосив парох.

Джерело: РІСУ