Дніпро м

Пам’ятник Леніну знесли і в Дніпропетровську (22.02.2014 р.)

У ніч на суботу, 22 лютого, звалили пам’ятник Леніну на центральній площі в Дніпропетровську. Як повідомляє інтернет-ресурс «Дніпропетровськ.Коментарі», для того, щоб здійснити задумане, учасникам акції довелося підпиляти підставу самої фігури болгарками. Після чого кілька сотень людей з допомогу тросів повалили пам’ятник і видертися на нього…

Під час реконструкції стадіону знайшли масове поховання розстріляних (27.09.2011 р.)

У Дніпропетровську на стадіоні «Інтер», що на вул. Янгеля, знайшли масове поховання розстріляних фашистами городя…

У Дніпропетровську повалили пам’ятник революціонерові Петровському (30.01.2016)

(1)  2

Ігрень півострів
Ігрень півострів (+)
Лиса гора
Лиса гора (+)
Новобогородицька фортеця (с-ще Шевченко, вул.Новгородська, парк) – пам’ятка історії (1688-1711 роки) [Постанова Кабінету міністрів України № 1761…
Новобогородицька фортеця (+)
Загальний вигляд [Памятники градостроительства и архитектуры УССР. – К.: Будівельник, 1985 г., т. 2, с. 122] 	Аудиторія наукового товариства 19 ст.…
Аудиторія наукового товариства
Перша чоловіча класична гімназія 1805 – 1861 рр. (пл.Жовтнева, 2) [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і…
Гімназія для хлопців (+)
Будинок гірничого інституту ім.Артема 1915 – 1924 рр. (пр. К.Маркса, 19)[Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток…
Гірничий інститут (+)
Будинок міської управи 1901 р. (просп.К.Маркса, 47) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури…
Міська управа (+)
Лікарня 1848 р. (Жовтнева пл., 14) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною : список. – К. : Держбудвидав, 1956 р., с.…
Земська лікарня (+)
Англійський клуб
Англійський клуб
Головний фасад [Памятники градостроительства и архитектуры УССР. – К.: Будівельник, 1985 г., т. 2, с. 126] 	Будинок першого комерційного училища…
Комерційне училище
Головний фасад [Памятники градостроительства и архитектуры УССР. – К.: Будівельник, 1985 г., т. 2, с. 127] 	Будинок музею 1905 р. (просп.К.Маркса,…
Музей
Будинок громадського зібрання 1911 р. (вул.Леніна, 6) [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури…
Громадське зібрання (+)
Будинок театру 1907 р. (просп.К.Маркса, 97) [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що…
Театр (+)
Будинок театру 1870 р. (вул.Леніна, 5) [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що…
Театр (+)
Хімічний корпус університету 1870 р. (просп.К.Маркса, 36) [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і…
Реальне училище (+)
Палац праці 1926 – 1932 рр. (вул.Профілактична, 1) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури…
Палац праці (+)
Сукняна фабрика 1794 р. (просв.К.Маркса, 120) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною : список. – К. : Держбудвидав,…
Сукняна фабрика (+)
Губернаторський будинок 1830 р. (вул.Леніна, 14) [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР,…
Будинок губернатора (+)
Загальний вигляд [Памятники градостроительства и архитектуры УССР. – К.: Будівельник, 1985 г., т. 2, с. 125] 	Будинок готелю 1912 р.…
Готель “Дніпро”
Будинок готелю 1912 р. (вул.Короленка, 2) [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що…
Готель “Україна” (+)
Палац 1790 р., відбудовано в 1952 р. (парк ім.Т.Г.Шевченка) [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і…
Палац (+)
Костел св.Йосипа
Костел св.Йосипа (+)
Собор Преображення
Собор Преображення (+)
Церква св.Лазаря
Церква св.Лазаря (+)
Брянська (Миколаївська) церква 1915 р. (просп.Калініна) [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури…
Церква св.Миколи Брянська (+)
Вигляд з південного сходу [Памятники градостроительства и архитектуры УССР. – К.: Будівельник, 1985 г., т. 2, с. 128] 	Церква св.Миколи 1856 р. у…
Собор св.Трійці
Собор св.Трійці (+)
Собор Успіння
Собор Успіння (+)
Будинок, у якому жив і працював Д. Яворницький (пл. Шевченка, 5) – пам’ятка історії (перша половина XX століття) [Постанова Кабінету міністрів…
Будинок, у якому жив і працював Д. Яворницький (+)
Могила Д. Яворницького (просп. К. Маркса, 16) – пам’ятка історії (1940 рік) [Постанова Кабінету міністрів України № 1761 від 27.12.2001 р. “Про…
Могила Д. Яворницького (+)