2009 р. Родина Балоги знову побореться за замок “Паланок”

Дата: 12.02.2009

Мукачівський замок “Паланок” знову виставлений на конкурс, участь у якому візьмуть родичі глави секретаріату президента Віктора Балоги, які раніше відмовилася від оренди після скандалу. Конкурс відбудеться 5 березня, пише в середу газета “Дело”.

Серед головних претендентів на відомий замок знову фігуруватиме ТОВ “Високий замок”, засновниками якого є дружина Балоги – Оксана Балога, дружина двоюрідного брата Балоги Василя Петьовки – Марина Петьовка. Також серед претендентів ПП “Маєток Скоропадських”.

Депутат Мукачівської міськради від фракції “НУ-НС” Ігор Бугайский, який був членом минулої конкурсної комісії, заявив, що не бачить ніяких причин для відмови компанії, що належить родичам Балоги, у повторній участі в конкурсі.

“Ми ж не були проти оренди замка саме цією фірмою, вона сама відмовилася, і причини відмови – у скандалі, викликаному чисто політичними причинами”, – пояснив Бугайский. Раніше “Високий замок” уже був орендарем замка і збирався перетворити культурно-історичний об’єкт у готель.

Цим планам перешкодив депутат від групи “Народна самооборона” Геннадій Москаль. Він заявив, що рішення про передачу в оренду замка є незаконним, і звернувся до Генеральної прокуратури. Москаль стверджував, що при проведенні інвестконкурсу кількість ймовірних учасників була штучно скорочена до одного.

Дружина глави секретаріату президента Оксана Балога назвала заяви Москаля “інформаційним терором” і привселюдно відмовилася від проекту.

Джерело: “Українська правда”