2008 р. МВС: Рішення про оренду Мукачівського замку Паланок є нелегітимним

Рішення про передачу в оренду Мукачівського замку Паланок є нелегітимним, а тому зібрані матеріали направлено до прокуратури Закарпатської області для їх вивчення та відповідного реагування, заявляють у Міністерстві внутрішніх справ України.

Як повідомили у прес-службі заступника голови Верховної Ради, ініціатора акції 7 чудес України Миколи Томенка, таку відповідь МВС він отримав на своє звернення щодо перевірки законності дій державних органів та посадових осіб у зв’язку з прийняттям Мукачівською міською радою рішення про надання права довгострокової оренди на приміщення замку Паланок.

Зокрема, 9 жовтня 2008 року на позачерговій сесії Мукачівської міськради додатковим питанням порядку денного було розглянуто питання надання ТОВ Високий замок у довгострокову оренду приміщення замку загальною площею 2300 кв. м на період з 2010 до 2056 року.

За інформацією МВС, під час розгляду цього питання на сесії міськради у голосуванні брав участь громадянин Кушнір, легітимність якого не було визнано сесією на час голосування.

У зв’язку з тим, що в зазначеному голосуванні із 43 депутатів не брали участі 22, то голос громадянина Кушніра при голосуванні щодо надання в оренду приміщень замку Паланок був вирішальним, йдеться у повідомленні.