2008 р. Замок Паланок: Мукачево просить сприяння в Києві

Дата: 04.03.2008

Мукачівська міська ради протягом тривалого часу проводить значну роботу з метою збереження Мукачівського замку «Паланок», пам’ятки архітектури XIV століття.

Так, зокрема, в останні роки інтенсивно проводяться реставрація та пристосування замку до сучасних умов по аналогії із збереженням пам’яток культурної спадщини в інших країнах Європи. З цією метою сесією Мукачівської міської ради було оголошено конкурс на довгострокову оренду частини приміщень замку площею 2400 кв. метрів.

Раніше оголошені конкурси на право оренди замку на 49 років, про які неодноразово повідомлялося у засобах масової інформації, в тому числі каналах телебачення ICTV, „1+1”, Інтернет-виданнях, не дали результатів. Причина: „непідйомність” для місцевих бізнесменів суми в щонайменше 10 мільйонів гривень на реставраційні роботи й окрім того щомісячної орендної плати.

Тому Мукачівська міська рада і виконком звернулися до голови Верховної Ради України Арсенія Яценюка, Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, голів фракцій Верховної Ради України: Партії регіонів – Віктора Януковича, „БЮТ” – Івана Кириленка, „НУ – НС” – В’ячеслава Кириленка, Комуністичної партії – Петра Симоненка, „Блоку Литвина” – Володимира Литвина з проханням дати доручення відповідним службам у сприянні щодо залучення інвесторів до здійснення даного проекту.

З умовами конкурсу можна ознайомитися на веб-сторінці Мукачівської міськради і виконкому www.city.mukachevo.net