2008 р. Томенко, Луценко і Москаль готові взяти в оренду Мукачівський замок

Дата: 05.12.2008

Микола Томенко підтверджує свою готовність, а також готовність Юрія Луценка та Геннадія Москаля за одну гривню придбати право на оренду Мукачівського замку “Паланок”. Він звертається до керівництва фірми-орендаря з проханням передати необхідні документи для підписання відповідної угоди. Про це ZAXID.NET 5 грудня повідомили в прес-службі БЮТ.

Як відомо, народний депутат, член президії партії “Єдиний Центр” Василь Петьовка публічно заявив, що готовий “віддати відсотки фірми-переможця конкурсу на право оренди частини мукачівського замку “Паланок”, що належать моїй сім‘ї, за одну гривню Луценку, Москалю чи Томенку за умови виконання всіх вимог, які є в договорі між фірмою та міською радою”.

Стосовно юридичної складової щодо передачі прав власності на оренду приміщень замку, Микола Томенко просить звертатися безпосередньо до керівника Міністерства внутрішніх справ України, оскільки, згідно з повноваженнями, саме МВС надалі опікуватиметься темою перевірки використання бюджетних коштів, що останніми роками виділялися на утримання цього замку, фінансової спроможності фірм-переможців конкурсу на право оренди, а також їхніми проектними планами щодо реставрації Мукачівського замку.

“Окрім того, остаточного з’ясування потребує і перевірка законності дій державних органів та посадових осіб у зв’язку прийняттям Мукачівською міськрадою рішення про надання права довгострокової оренди на приміщення замку “Паланок” ТОВ “Високий замок””, – зауважив Микола Томенко.

За його словами, якщо Мукачівським замком “керують” найближчі родичі керівництва Закарпаття, а в оренду приміщення цього замку беруть представники цієї ж “великої родини”, то, звичайно, є питання щодо коректності таких дій. “За будь-яких обставин, ми зробимо все, щоб Мукачівський замок став перлиною України, а не власністю кількох родин”, – наголосив Микола Томенко.

Він також поінформував, що як голова Оргкомітету загальнонаціональної акції “7 чудес України” зробив певний внесок щодо популяризації цієї пам’ятки. Оскільки замок “Паланок” потрапив до списку фіналістів історико-архітектурних чудес, то з ініціативи Миколи Томенка було видано низку брошур українською, російською та англійською мовами, відео- та радіоматеріали, де замок активно пропагувався як визначна пам’ятка України.