2008 р. Мукачівський замок віддали в оренду на 46 років за смішні гроші

Дата: 13.10.2008

Депутати Мукачівської міської ради ухвалили рішення віддати Мукачівський замок “Паланок” у довгострокову оренду Товариству з обмеженою відповідальністю “Високий замок”, зареєстрованому в Мукачевому. Згаданому підприємству дісталися приміщення в замку загальною площею 2 300 м кв на період з 2010 до 2056 року. Вартість оренди за весь період – 10 млн грн (30 800 грн щомісяця). Таке рішення було ухвалено на засіданні позачергової сесії 9 жовтня, – повідомили ZAXID.NET 13 жовтня прес-службі Закарпатського БЮТ.

Сесія була скликана для того, щоб розглянути питання бюджету міста та преміювання вчителів, натомість, як виявилося, до порядку денного були включені ще шість пунктів, які стосувалися земельних та майнових питань, – повідомила голова фракції БЮТ в Мукачівській міськраді Ольга Фенчак. Зокрема, під 9 пунктом порядку денного стояло питання “Про затвердження наслідків конкурсу з надання права довгострокової оренди окремих приміщень Мукачівського замку “Паланок”.

Після голосування за перші 5 питань порядку денного, які саме й стосувалися змін до бюджету міста та преміювання вчителів, усі депутати фракції БЮТ покинули засідання на знак незгоди розглядати непередбачені земельні та майнові питання.

“Ці питання навіть не були розглянуті профільною комісією, оскільки на комісії не було кворуму, – коментує ситуацію О. Фенчак. – Ми пропонували відправити їх на доопрацювання й перенести розгляд цих питань на 30 жовтня Однак після того, як усі наші зауваження були проігноровані, ми покинули сесійну залу”.

Покинули сесійну залу також депутати фракції Партії регіонів.

Як зазначено у рішенні, “на участь у конкурсі подана одна заява, визнаний учасником конкурсу один заявник…”. “Мукачівська міська рада вирішила: затвердити наслідки конкурсу з надання права довгострокової оренди окремих приміщень замку Паланок, визнавши переможцем конкурсу одного учасника – юридичну особу – Товариство з обмеженою відповідальністю “Високий замок”, код 31326925, зареєстрованого: 86900 м. Мукачево, вул. Пряшівська-Бічна, 2”.

“Очевидно, місцева прокуратура має дати оцінку тому, наскільки правомірним є проведення конкурсу з одним учасником, а також щодо інших рішень, ухвалених цією сесією, – зазначає прес-служба БЮТ в Закарпатській області.