Вербицького вул.

Вулицю Бандери з вулицею Коперника з’єднує вулиця Вербицького, названа так 1992-го на честь українського композитора, автора музики державного гімну України Михайла Вербицького (1815-1870). З 1888-го називалася Хшановської на честь Софії Хшановської, дружини коменданта Теребовлі, яка відзначилася мужністю під час турецької облоги міста 1675 року, в часи німецької окупації – Фоґельвайдельґассе, з 1946-го – Даргомижського на честь російського композитора ХІХ століття. Забудова: класицизм і сецесія.

Вулицю Бандери з вул.Вербицького з’єднує вулиця Брюллова, названа так 1946 року на честь російського художника, друга Тараса Шевченка Карла Брюллова (1799-1852). З 1898-го мала назву Лонцького на честь польського генерала Еліаша Яна Лонцького, який командував військом під час турецької облоги Львова 1672 року, в часи німецької окупації – Ешенбахґассе. Забудова: класицизм і сецесія.

Джерело: “”, 26 жовтня 2007 року, № 193 (263)