В

Вороного вул.

Вороного вул.

Розмір зображення: 600:800 піксел

Площу Маланюка з площею Міцкевича з’єднує вулиця Вороного, названа так 1992 року на честь українського письменника, режисера й актора Миколи Вороного (1871-1938).

Від початку XIX століття називалася Гофманська, бо тут розташовувався готель, власником якого був Жорж Гофман; від 1871 року – Крута; від 1903-го до 1950-го – Сенкевича на честь польського письменника Генрика Сенкевича (1846-1916); в часи німецької окупації – Діхтерштрассе (Поетів); у 1950-1992 рр. – Тімірязєва на честь російського фізіолога Клемента Тімірязєва (1843-1920).

Адресу № 1 до 1939 року мало ательє дамських капелюхів Подсонської та перукарня Пюрцеля, а у 1950-х – кафе.

У будинку № 2 за Польщі містилося ательє дамських капелюхів “Емілія”, від часів СРСР до 2008 року тут працював магазин-салон “Художник”, зараз тут крамниця парфумів “Космо”, поряд триває будівництво нової офісної будівлі.

Будинок № 4 під час війни зруйновано і від радянських часів цю адресу мала двоповерхова будівля будинку культури працівників торгівлі, тепер тут залишився офіс Партії захисників Вітчизни.

Забудова вулиці: класицизм, історизм.

Джерело: “”, 24 жовтня 2008 року, № 156 (464)

2012 р. Перспектива від пл. Міцкевича в бік вул. Руданського
У будинку № 3 за польських часів працювало фільмове бюро (випозичальня фільмів) “Вікторія” й ательє дамських капелюхів Зємняк, за Радянського Союзу…
Будинок (№ 5) (+)
Будинок (вул.Вороного, 6) споруджений у 1950-х роках на місці пасажу Міколяша, зруйнованого в 1944 р. 	Нині (1999 р.) – технікум легкої…
Технікум (№ 6) (+)
Загальний вигляд. 16 квітня 2013 р. Фото М.І.Жарких. 	Будинок (вул.Вороного, 9) споруджений у 1907 р. (архіт.Ю.Піонтковський) у стилі сецесії. 	Нині…