Кам’яниця Еміновичівська (№ 17)

Розмір зображення: 600:800 піксел

Житловий будинок 17 – 18 ст. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 48].

Жилий будинок 17 – 18 ст. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на території Української РСР” № 970 від 24.08.1963 р.].

Житловий будинок 17 – 18 ст. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

ЖИЛОЙ ДОМ, XVI-XVIII вв. (ул. Армянская, 17). В основном сохранил свой первоначальный вид, подвергаясь лишь мелким ремонтам и реконструкциям во второй половине XIX в. Кирпичный, оштукатуренный, сильно вытянут в глубь участка, двухэтажный, с характерным трехоконным асимметричным фасадом, трехчастный с внутренним двориком. Фасад декорирован порталом и балконом с ажурной металлической решеткой. [Памятники градостроительства и архитектуры УССР. – К.: Будівельник, 1985 г., т. 3, с. 18].