Водна вул.

Вулицю Базарну з вул.Джерельною з’єднує вулиця Водна, названа так 1871 року. До того часу мала назву Джерельна поперечниця. У житловому будинку № 3 за польських часів була пекарня Нелькена, нині тут кабінет приватного стоматолога. Забудова в стилі класицизму. Паралельно до Водної між Базарною і Джерельною йде вулиця Крехівська, названа так 1993 року. Від 1913-го мала назву Ненцького, на честь учасника січневого повстання 1863 року, польського хіміка, лікаря й фізіолога Марцелі Ненцького (1847-1901); у 1950-1993 рр. – Базарна бічна. У житловому будинку № 6 за польських часів були пекарні Аустера й Цаґельгайма, нині тут магазин електротоварів “Верден”. У житловому будинку № 11 за Польщі була слюсарна майстерня Byt, зараз тут магазин білизни й трикотажу. Забудова вулиці у стилі сецесії.

Джерело: “”, 14 березня 2008 року, № 36 (344)