2009 р. Костел єзуїтів у Львові вже цього року може стати гарнізонною церквою

Дата: 19.03.2009

Костел єзуїтів, який розміщений на вул. Театральній, 11 у Львові і вже довгий час функціонує як книгосховище бібліотеки ім. Стефаника, планують передати під гарнізонну церкву. Про це сьогодні, 19 березня, під час сесії ЛМР повідомив міський голова Львова А. Садовий.

За його словами, таке рішення ініціює глава УГКЦ Любомир Гузар. У майбутньому у церкві відбуватимуться богослужіння для військових, міліціонерів та інших силових структур. А. Садовий також зазначив, що після 8 квітня Любомир Гузар має зустрітися з міністром оборони України.

Міноборони, натомість, готове запропонувати свої приміщення для архівів бібліотеки ім. Стефаника. «Думаю, що цього року, це питання зрушить з мертвої точки, адже це найбільший храм м. Львова, який може вмістити 5 тис. людей», – сказав А. Садовий.

Водночас, як перед тим зазначив депутат ЛМР Тарас Скоть, комісія комунального майна по власності ЛМР розглядала приміщення костелу, і обурена тим, що впродовж 18 років незалежності влада не спромоглася вивільнити храм від книгосховища і відкрити його для відвідувачів.

«Західна інформаційна корпорація»