Сучасні проблеми

2011 р. На реставрацію розписів костелу єзуїтів потрібно майже 5,5 мільйона гривень

Згідно з оцінками експертів, вартість першого етапу реставраційних робіт всередині храму святих апостолів Петра і Павла (костелу єзуїтів, що у Львові на вулиці Театральній, 11) становить 5 мільйонів 400 тисяч гривень. Про це у коментарі зазначив отець Степан Сус, настоятель храму.

“Ми запросили фахівців, які зробили експертну оцінку реставраційних робіт розписів храму та всіх цінностей, які залишилися тут. У результаті визначили, що на реставрацію розписів святилища храму та куполу потрібно 5 мільйонів 400 тисяч гривень, – розповів Степан Сус. – Це ціни станом на 2011 рік, проте наступного року буде інша сума, адже вартість фарб та інших матеріалів постійно зростає”.

Як додав настоятель, наразі проблема реставрації є другорядною, на першому місці – вирішення проблеми із вивезення книг з приміщення костелу.