2011 р. Храм у центрі Львова таки варварськи звільняють від книг: знов футбол

Книги із фондів бібліотеки ім. Стефаника, які 65 років зберігалися у Костелі єзуїтів у Львові, продовжують абияк перекидати з рук у руки й вантажити в автомобіль для перевезення у нове фондосховище на вулиці Авіаційній, 1. Книги XVIII-XIX століття через необережність знову падають просто на бруківку. Про це 1 грудня повідомив кореспондент ЗІКу, який став свідком недбалого перекидання книг.

Незважаючи на численні публікації у ЗМІ та запевнення відповідальних за перевезення фондів осіб, сьогодні книжки знову футболять по вулиці. Троє військових стоять на відстані близько двох метрів один від одного і перекидають книги з рук у руки. Час від часу старовинні книги падають на землю. Ще десяток військових на час перебування на місці кореспондента ЗІКу сиділи поблизу, очевидно, відпочивали.

Нагадаємо, 19 листопада, близько 15.00 журналіст ЗІКу став випадковим свідком, як з храму святих Петра і Павла (Костел єзуїтів), що у центрі Львова, вивозяться книги із фондів бібліотеки ім. Стефаника. Кілька людей у військовій формі перекидають стопки книг з рук в руки, і вантажать у автомобіль. Книги XVIII-XIX століття буквально літають по вулиці, з них випадають сторінки, які абияк вкладають назад, не завжди хлопцям вдається зловити «подачу» і книги просто падають на землю – це чітко видно на відео.

Планувалося, що храм святих Петра і Павла (Костел єзуїтів) буде повністю звільнений від книг до кінця листопада. В Костелі єзуїтів зберігалося 2 мільйони 300 тисяч цінних книг.

Після цього розпочнеться інтенсивне прибирання святині, а вже 6 грудня, об 11-ій год. з нагоди святкування 20-ї річниці утворення Збройних сил України відбудеться урочисте освячення храму Св. Петра і Павла, яке проведе владика Ігор Возьняк, архиєпископ Львівський УГКЦ.

«Західна інформаційна корпорація»