2011 р. Освятили львівський храм св. Петра і Павла, де раніше зберігалися книги

6 грудня у Львові освятили храму св. Петра і Павла (костел єзуїтів). Святкову літургію очолив митрополит Львівський Ігор (Возьняк). Освяту приурочили до Дня Збройних сил України. Військовики під храмом організували врочистий парад.

Храмом св. Петра і Павла у Львові опікуються священнослужителі військового капеланства курії Львівської архиєпархії Української греко-католицької церкви. Тож День Збройних сил є також особливим святом і для цієї святої місцини.

Митрополит Ігор (Возьняк) зазначив, що сьогодні проводиться ритуал очищення від скверни, а після облаштування жертовника буде проведено ще одне, більш урочисте відкриття. Тим паче, храм ще не готовий для такого свята – з нього не вивезено усі книги. У правій бічній галереї ще розташовані стелажі.

На відкриття костелу Єзуїтів зібралося багато львів’ян – на стільки, що на початку літургії створилася справжня тиснява і часом важко було встояти на ногах – так всі штовхалися, аби потрапити всередину. Але церква дуже велика, може вмістити близько 5000 людей, тож легко помістилися всі охочі. На літургії присутні були курсанти Львівського військового ліцею ім. Героїв Крут. В параді під храмом взяли участь військовики з Прикарпатського військового округу та Академії сухопутних військ.

На відкритті храму були присутні представники міської влади. Літургія супроводжувалася хоровим багатоголоссям, що створювало атмосферу небувалої піднесеності, котра не залишила нікого з присутніх байдужим.

«Західна інформаційна корпорація»