2009 р. Костел єзуїтів у Львові перетворять на гарнізонну церкву?

Дата: 19.03.2009

19 березня під час сесії Львівської міської ради до міського голови Львова звернувся із депутатським запитом представник фракції БЮТ Тарас Коць із проханням вирішити ситуацію, яка склалася із костелом Єзуїтів, де упродовж 18 років незалежності України перебуває бібліотечний фонд Бібліотеки ім. Василя Стефаника НАН України.

“Потрапивши в приміщення костелу, я був вражений і обурений, адже за весь цей час ні міська, ні обласна, ні центральна влади не спромоглася вивільнити храм від книгосховища і відкрити його для богослужінь. Я не уявляю, що щось подібне могло бути у якомусь європейському місці”, – зазначив депутат від БЮТ.

Натомість мер Львова повідомив, що мав розмову із Любомиром Гузаром, який зазначив, що УГКЦ має намір передати костелом Єзуїтів військовим для облаштування Гарнізонної церкви. Натомість, Міноборони готове надати приміщення під книгосховища.