2007 р. ГПУ мовчить у справі руйнування воріт Києво-Печерської лаври

Дата: 29.11.2007

Міністерство закордонних справ критикує Генеральну прокуратуру за затягування розслідування обставин руйнування частини Києво-Печерської лаври. Про це на брифінгу повідомив перший заступник міністра закордонних справ Володимир Огризко, пише газета Сьогодні.

“Національна комісія ЮНЕСКО зробила заяву у зв’язку з руйнуванням частини Києво-Печерської лаври, яка є цілісним комплексом. Але досі Генеральна прокуратура не повідомила про те, чи порушила вона кримінальну справу з цього приводу”, – заявив він.

Огризко також повідомив, що найближчим часом національна комісія ЮНЕСКО має намір розробити заходи щодо захисту Києво-Печерської лаври. “Якщо такі речі відбуватимуться, це шкодитиме іміджу не тільки окремих осіб, але й іміджу України в ЮНЕСКО”, – заявив він.

Огризко також підкреслив, що Національна комісія захищатиме всесвітню спадщину від актів вандалізму.

Нагадаємо, що Національна комісія України у справах ЮНЕСКО називає актом вандалізму руйнування воріт і огорожі на в’їзді до печер Києво-Печерської лаври.

Джерело: “Київський портал”