2011 р. Попов не виконав доручення комісії по Київській фортеці

Дата: 31.05.2011

Голова КМДА О. Попов не звернувся до Прокуратури всупереч вимоги Комісії з розслідування законності проведення робіт на території Національного історико-архітектурного музея «Київська фортеця», щоб та перевірила законність підстав для видачі дозвільної документації на будівництво зони гостинності, в тому числі і на території Київської фортеці.

Про це повідомив член Комісії з розслідування законності проведення робіт на території Національного історико-архітектурного музею «Київська фортеця», голова постійної комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець.

«Фактично комісія, яку створив О. Попов прийняла два важливі рішення: попросила НСК «Олімпійський» припинити роботи на час діяльності комісії та О. Попова звернутись до Прокуратури. На жаль, і НСК «Олімпійський», і О. Попов проігнорували звернення комісії», – заявив О. Бригинець.

«Не зрозуміло навіщо КМДА створила комісію, яка немає повноважень реально впливати на ситуацію та думка якої не враховується. Невже тільки для того, щоб відволікти увагу громадськості?», – обурений О. Бригинець.

Нагадаємо, зазначена комісія створена через конфлікт між Національним музеєм «Київська фортеця» і НСК «Олімпійський», що в рамках будівництва зони гостинності захопив близько 2 га музейних територій.