2011 р. Бригинець: У музеї Київська фортеця будівельники руйнують бастіон Косий капонір

Сьогодні, 16 травня, на території Національного історико-архітектурного музею Київська фортеця будівельники почали руйнувати бастіон музею Косий капонір.

Про це йдеться в повідомленні голови комісії Київради з питань культури і туризму Олександра Бригинця, розміщеному на його персональному сайті.

Директор музею Кулинич постійно перебуває на місці руйнувань і стежить за діями будівельників.

“Сьогодні в житті Київської фортеці відбуваються дві важливі події: нарешті, на п’ятий день після створення, почне роботу створена головою КМДА Поповим комісія з проведення НСК Олімпійський будівельно-монтажних робіт на території музею Київська фортеця. Вона, можливо, зможе допомогти музею відстояти історичні вали фортеці”, – повідомив Кулинич.

“Крім цього, склалася вкрай неприємна ситуація – без висновків роботи комісії про можливість проведення робіт на території музею, слідом за знищенням земляних валів кілька тижнів тому, почалося знищення бастіону Косого капоніра”, – повідомив Бригинець. За словами депутата, перше засідання комісії відбудеться в понеділок о 12:00.

“Можливо, сьогодні на засіданні комісії стане зрозуміло, що і яким чином планує побудувати на місці музею влада. А також те, чи існує дозвіл на проведення відповідних робіт, і чи знає влада про те, що будівельники руйнують пам’ятник всесвітнього значення, адже аналогів фортеці в світі не існує”, – наголосив він.

Бригинець також нагадав, що 14 травня будівельники встановили паркан на території знищених 29 квітня валів Київської фортеці, незважаючи на втручання міліції. Будівництво ведеться в п’яти метрах від споруди музею Косий капонір.