2008 р. Чернігів: прес-конференція у Катерининській церкві

Дата: 19.07.2008

Владика Іларіон і керівник православної козацької громади Української православної церкви Київського патріархату дали прес-конференцію у Катерининському храмі для чернігівських журналістів. У журналістів, які входили до Катерининської церкви, сипали прокльонами “віруючі”-пікетувальники Московського патріархату.

Вперше за 2 роки працівники медіа змогли побачити храм зсередини. За словами представників православної громади, перед молебнем довелося зібрати немало сміття, а колишні стенди для музейних експонатів вдалося пристосувати під іконостас.

Владика підкреслив, що сьогодні Церква святкує 1020-річчя хрещення Київської Русі. Громада УПЦ-КП є законослухняною і вхід до храму до цієї символічної дати відбувся із дотриманням усіх юридичних процедур.

За словами керівника православної козацької громади Української православної церкви Київського патріархату Андрія Лісового, пікетуючих представників МП важко назвати християнами. За його оцінкою, найпершим завданням громади є ремонт та внутрішнє оздоблення храму, на яке потрібно буде витратити більше мілйона гривень. Зазначену суму планують надати чернігівські благодійники і меценати.

Джерело: “Високий вал”