2007 р. Чернігів: Суд щодо Катерининської церкви знову перенесено

Олена Гора

Дата: 18.04.2007

Розгляд справи щодо Катерининської церкви знову перенесено на місяць. Про це сьогодні в ефірі обласного радіо повідомив вчений секретар Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» Сергій Черняков.

Він висловив обурення тим, що сьогоднішнє засідання господарського суду відбулося за відсутності представників ЗМІ. Журналістів на судове засідання просто не допустили.

– Питання передання Катерининської церкви релігійній громаді вже набуло розголосу як в Україні, так і за її межами. Засоби масової інформації мають повне право висвітлювати те, що відбувається у суді. Люди мають знати, що там відбувається, – наголосив Сергій Черняков.

Облога Катерининської церкви у Чернігові триває десятий місяць. Між тим, у приміщенні церкви й досі знаходяться експонати з фондів місцевого історичного музею загальною вартістю близько мільйона гривень.

Пан Черняков не виключив, що частина з них за цей час втрачена назавжди.

Ще в мільйон, за оцінкою фахівців заповідника, обійдеться реставрація самої Катерининської церкви: пам’ятка архітектури XVII століття гине на очах.

Джерело: “Високий Вал”