2011 р. УНП вимагає припинити зухвале хуліганство біля Катерининської церкви

Прес-служба Чернігівської обласної організації Української народної партії

Дата: 19.01.2011

У ніч на Новий рік згорів один з незаконних наметів біля Катерининської церкви у Чернігові. Міліція відкрила кримінальну справу за підозрою у скоєнні хуліганства представниками українських патріотичних організацій. Невдовзі добре відомі правоохонцям особи зкоїли групове хуліганство і незаконно становили ще один намет біля Катерининської церкви. Однак правоохоронні органи належних заходів щодо порушників Закону вкотре не вжили.

УНП розцінює пошук «паліїв» серед представників українських патріотичних організаці як брудну імітацію слідства і привід для залякування і підготовки до масштабних репресій проти української опозиції.

Нагадаємо, що ще 6 жовтня 2009 р. Апеляційний суд Чернігівської області у справі № 22ц-2165/2009 відхилив апеляційну скаргу Управління Чернігівської Єпархії УПЦ (Московського Патріархату), а рішення Деснянського суду м. Чернігова від 4 серпня 2009 р. залишив без змін.

16 лютого 2010 р. Верховний суд України у справі № 6-27923 св 09 касаційну скаргу Управління Чернігівської Єпархії УПЦ (Московського Патріархату) відхилив і рішення Деснянського суду м. Чернігова від 4 серпня 2009 р. та ухвалу апеляційного суду Чернігівської області від 6 жовтня 2009 р. залишив без змін.

Чернігівська обласна організація УНП вимагає від правоохоронних органів області і Чернігова нарешті виконати це судове рішення та порушити проти кримінальну справу по статтям 295, 296 ККУ проти організаторів провокацій з установкою наметів з вогненебезпечними пристроями біля Катеринської церкви, що загрожують громадському порядку.

Судові виконавці, прокуратура, органи внутрішніх справ мають не словом, а ділом довести, що ЗАКОН єдиний для всіх.

Джерело: “Високий вал”