2007 р. Чернігів: Козаки почали ремонт Катерининської церкви

Ігор Левенок

Дата: 06.07.2007

Козацька релігійна громада УПЦ Київського патріархату, якій передано Катерининську церкву, почала проводити ремонтні роботи навколо храму.

Козаки купили та закріпили дві секції водостічних труб, котрі були вкрадені невідомими особами ще в грудні минулого року.

Дощова вода, яка текла просто по стіні церкви, завдала шкоди зовнішньому вигляду храму. Окрім того вода, вірогідно, підтікала всередину храму, суттєво порушуючи вологий режим й тим самим, скоріш за все, зіпсувала експонати, які знаходяться всередині.

Як повідомлялося, представники УПЦ Московського патріархату вже понад рік вже блокують вхід до церкви. Тим часом, стан храму погіршується, фактично руйнується пам’ятка архітектури національного значення.

Як повідомили співробітники Національного архітектурно-історичного заповідника „Чернігів Стародавній”, релігійна громада, якій передано храм, готова і далі проводити ремонтні роботи. Нагадаємо, що спеціалісти оцінюють їхню вартість у мільйон гривень.

Джерело: “Високий вал”