Єрошенка вул.

Вулицю Шевченка з вул.Джерельною з’єднує вулиця Єрошенка, названа так 1992 року на честь українського письменника, поета і фольклориста Василя Єрошенка (1889-1952). Від 1892-го мала назву Піліховська, бо виходила на Піліховські ґрунти, в часи німецької окупації – Черникґассе, від 1963-го – Пелехатого на честь радянського письменника й журналіста Кузьми Пелехатого. У будівлі № 14 за польських часів був каменярсько-різьбярський заклад Круля, зараз тут будівельна група Львівплодоовочторгу. Під № 16 за польських часів був склад і продаж надгробків Манделя, нині – Львівська міська ветеринарна лікарня. Частину вулиці від перетину із вул. Золотою до перехрестя з вул.Клепарівською проклали в часи СРСР. Забудова вулиці: класицизм, сецесія, промислові забудови.

Джерело: “”, 22 лютого 2008 року, № 25 (333)