Жижки вул.

Жижки вул.

Розмір зображення: 600:800 піксел

Вулицю Краківську з Театральною з’єднує також невеличка вуличка Яна Жижки, названа так 1950 року на честь чеського національного героя, який у 1420-1422 роках очолював армію таборитів під час гуситських війн. Із 1812-го вона мала назву Мала Краківська, з 1871 р. – Камінського, на честь видатного львівського драматурга й актора, директора Пофранцішканського театру Яна Непомуцена Камінського (1777-1855), а в період німецької окупації – Штайнґассе. Вуличка має забудову кінця ХІХ – початку ХХ століття у стилі віденського класицизму чиншовими будинками, які здавали у винайм мешканцям. У житловому будинку № 3 за польських часів був готель Готфріда та магазин взуття Квінтера. Під номером № 7 за Польщі містився готель Пельцнера, тепер тут житловий будинок.

Джерело: “”, 2 лютого 2007 року, № 17 (87)