Зарицьких вул.

Вулиці Франка та Болгарську з’єднує вулиця Зарицьких, названа так 1991 року на честь українського математика Мирона Зарицького (1889-1961) та його доньки, провідника жіночої ОУН Катерини Зарицької (1914-1986). Родина Зарицьких мешкала на цій вулиці в будинку № 27. Від 1907 року мала назву Обертинська; у 1945-1946 роках – Станіславського на честь російського і радянського режисера й актора Константіна Станіславського (1863-1938); у 1946-1950 – Куліша на честь українського письменника Пантелеймона Куліша (1819-1897); у 1950-1991 рр. – Воровського на честь російського революціонера та дипломата Вацлава Воровського (1871-1923). Адресу № 5 за часів СРСР мала автостанція № 5, зараз тут кафе. Під № 14 за радянських часів був кулінарний цех. Забудова вулиці – сецесія і конструктивізм 1930-1960 років.

Вулиці Вітовського та Зарицьких з’єднує вулиця Болгарська, названа так 1913 року. Адресу № 4 має Парк культури і відпочинку імені Богдана Хмельницького, що його відкрили 1952 року, тоді ж тут звели монумент Сталіна, який ліквідували наприкінці 1950-х. У парку до 80-х років ХХ століття працював кінотеатр “Дружба”, цю саму адресу має молодіжний клуб “Романтик”, збудований 1979 року. Стадіон “Юність” у парку спорудили 1968-го, погруддя Богдана Хмельницького – 1996 року. Забудова вулиці – у стилі конструктивізму.

Джерело: “”, 7 листопада 2008 року, № 164 (472)