Здоров’я вул.

Вулицю Київську з вул.Левинського з’єднує вулиця Здоров’я, названа так 1908 року, бо тут у першій половині XX століття розташовувалася фабрика мінеральних вод. У часи німецької окупації вона мала назву Цеппелінґассе.

У житловому будинку № 4 за польських часів містилося ательє дамських капелюхів Людмінської, тепер тут аптечний кіоск.

У будинку № 7 за часів СРСР була майстерня з ремонту холодильників.

У житловому будинку № 9 за Польщі містилася фабрика мінеральних вод Сима і Гірняка та пекарня Сохацького.

У будівлі під № 9-а від радянських часів міститься Львівська обласна організація Українського товариства тверезості та здоров’я.

У житловому будинку № 10 за Польщі була кондитерська Петріва.

На фасаді житлового будинку № 12 – пам’ятна таблиця, яка сповіщає, що тут до 1936 року мешкав письменник Юліан Опільський.

Забудова вулиці – сецесія.

Джерело: “”, 15 червня 2007 року, № 101 (1352)

Вулицю Здоров’я з вул. Котляревського з’єднує вулиця Левинського, названа так 1992 року на честь видатного українського архітектора та підприємця-будівельника Івана Левинського (1851-1919). З 1904-го вона називалася Хрестова бічна, з 1916-го – Содова, з 1934-го – Реймонта на честь відомого польського письменника Владислава Реймонта (1867-1925), з 1950-го – Тудора на честь західноукраїнського письменника-комуніста. Чотириповерховий житловий будинок № 5 споруджено в 1960-х. Забудова вулиці: класицизм, сецесія, конструктивізм.

Джерело: “”, 26 жовтня 2007 року, № 193 (263)